Aktuellt utbud

Välkommen på kurs, hundstund, privatträning eller annat arrangemang hos Hund och folk! Utbudet av kurser och arrangemang kommer att utökas efter hand! Håll koll också på Facebook!

Anmälan och frågor:

info@hundochfolk.se

PM/Facebook

070-311 67 03

Vid anmälan, vänligen ange

kursens namn och startdatum

ditt och hundens namn,

hundens ras/raser och ålder

e-postadress och telefonnummer

Hör gärna av dig med frågor om vilken kurs som kan passa din hund och dig!

KURSER

Lokalerna finns i Bengtsfors kommun:

Uddevallavägen 6, Bäckefors (Facklan), inomhuslokal på 100 kvadratmeter.

Ömnebyn 5, Ödskölt, utomhusmiljö med belyst träningsplan (grus), gärden, skog och loge.

Hitta hit!

Vissa kurser nedan hålls huvudsakligen i Bäckefors, andra i Ömnebyn, Ödskölt. Ibland varierar vi mellan de olika lokalerna under kursens gång beroende vad vi gör – alltid i samråd med deltagarna.

Aktuellt kursutbud

Under hösten 2022 pausas utbudet av kvällskurser.

Håll gärna ett öga på Facebook – när det är något på gång så dyker det upp där!

HUNDSTUND

Involvera hela familjen i hundens utveckling, aktiviteter och träning!

Eller planera för att välkomna den första hunden till hemmet?

Hundstunden är ett tillfälle där hela familjen kan få tillfälle att prata om och med sin hund, träna, lära sig om hundspråk och få idéer om vad man skulle vilja göra tillsammans med sin hund.

Hela familjen – det kan vara allt ifrån du som tänker skaffa hund på egen hand och bli en hundfamilj tillsammans med den, till barnfamiljen inklusive farmor och morfar som kommer att ta hand om hunden på dagtid. Valp, vuxen hund eller ingen hund alls ännu – alla varianter går bra!

Hundstunden blir vad vi gör den till, och behöver inte vara lika inriktad på specifika träningsmoment som privatträningen är.

Läs mer om Hundstund här!

PRIVATTRÄNING

Ge din hund och dig själv möjlighet till träning i lugn och ro!

Missade du valpkursen? Har du svårt att komma hela vägen fram i din träning när det gäller vardagshyfs (eller vardagslydnad, som det traditionellt kallas)? Vill du införa nya moment i din träning men vet inte hur du ska börja? Passar inte tiderna för kursen du vill gå? Vill du komplettera kursen du går med ett extra träningstillfälle? Tycker du och din hund bäst om att träna utan andra människor och hundar runt omkring? Vill du sätta fokus på ett eller par moment och nöta lite extra? Eller vill du helt enkelt bara träna, men vet inte riktigt vad?

Privatträningen inriktar sig på hundträningens grunder, för att vardagen ska fungera för både hund och folk. Om du vill gå vidare och träna olika tävlingsformer kan du ha användning för de belöningsbaserade metoder som vi använder under grundträningen.

Läs mer om privatträning här!

Om dina ambitioner ligger utanför mitt kompetensområde kommer jag att hänvisa dig vidare.

Obs! när det gäller hundar som har problem med till exempel rädslor, aggressivitet och stress rekommenderar jag kontakt med hundpsykolog, som går att hitta här:

https://hitta.sverigeshundforetagare.se