Blygerhunden

Hundar är olika. Skillnaden mellan individer inom samma ras kan vara större än skillnaden mellan olika raser. Medan vissa hundar tar för sig redan som valpar är andra valpar försiktiga, och fortsätter att vara det även som vuxna hundar. En hund som är försiktig och lite osäker är naturligtvis ingen ”problemhund”, men om osäkerheten hindrar hunden från att njuta av livet kanske matte eller husse vill underlätta för sin hund, genom att hjälpa den till ett lite större självförtroende.

Kursen vänder sig till blygerhundar, och deras mattar och hussar, som genom olika typer av aktivering och träning vill bygga upp en superhjälte!

Kursen bygger på boken ”Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte” av Jessica Mann. Under fem kurstillfällen går vi igenom användbara verktyg och övningar inom områdena belöningar, avslappning, självkontroll, nosaktivering, problemlösning och kroppskontroll.

Kursmiljön är utformad så att alla hundar har möjlighet att pausa md viss avskildhet från övriga deltagare. Antalet ekipage är begränsat till fyra, för att störningarna från andra hundar ska bli så små som möjligt.

Och förresten: inte bara blygerhundar har glädje av den här kursen! Den passar för varje hund som vill våga lite mer!

För att ha utbyte av kursen behöver du INTE ha deltagit i någon kurs med din hund tidigare. Vi kommer att gå igenom alla praktiska moment från grunden, och hålla teorin på en grundläggande nivå.

Kursen är upplagd på fem kurstillfällen. Kursavgiften är 1100:- våren 2022. Högst fyra ekipage!

Aktuella kursstarter hittar du här.

Hunden ska vara vaccinerad.

Hundens människa ska vara minst 15 år.

Anmälan görs till info@hundochfolk.se eller 070-311 67 03

Håll utkik här och på Facebook efter fler kurser som kommer under året!