Unghundskul

”Unghundskul för hund och folk” är en kurs som fokuserar på kontakt och kommunikation, och på hur relationen stärks av att vi har kul tillsammans!

Har valpen blivit tonåring, det vill säga unghund? Hundens första könsmognadsperiod kan märkas mer eller mindre, från individ till individ. För många hundar innebär det en period i livet då nya hormonbalanser styr tankar och beteende. Sådant som valpen fixade så fint för bara en liten tid sedan kan plötsligt vara som bortblåst, och dofter, andra hundar och diverse störningsmoment prioriteras av tonårshunden.

Under den här perioden kan det vara en fördel att som matte och husse ha en smula förståelse och en portion humor, samtidigt som hundens utbildning fortsätter. Valpen, som tills nyligen sysselsatt sig med diverse leksaker och annat tillgängligt (för den skull inte alltid så lämpligt…) börjar nu ställa andra krav på kontakt, kommunikation och aktivering. Avslappning, i olika situationer, är inte alltid så självklar och kan behöva tränas.

Unghundskul-kursen vänder sig till mattar och hussar som gått en valpkurs med sin hund, och som vill fortsätta sin och hundens utbildning i den utvecklingsfas som den befinner sig i. Eller till mattar och hussar som inte haft tillfälle att gå en kurs när valpen var i valpkurs-ålder. Hundens ålder kan variera mellan kanske 6 och 24 månader, allt beroende på individen, tidigare kurserfarenheter och träning, och så vidare.

Praktisk träning varvas med teori. Vi arbetar uteslutande med belöningsbaserade metoder.

Du och din hund kommer bland annat att jobba med

kontakt och följsamhet,

gå fint i koppel,

stadga och avslappning,

inkallning med störningar

och inte minst: olika slag av aktivering, rörelse och berikning – inomhus och utomhus!

Kursen är upplagd på fem kurstillfällen. Kursavgiften är 900:- våren 2022.

Aktuella kursstarter hittar du här.

Hunden ska vara minst 6 månader och vaccinerad.

Hundens människa ska vara minst 15 år.

Anmälan görs till info@hundochfolk.se eller 070-311 67 03

Håll utkik här och på Facebook efter fler kurser som kommer under året!